Teràpies corporals

Acompanyament Terapèutic Corporal Integratiu 

L’acompanyament terapèutic corporal integratiu estarà present en els processos terapèutics dels infants, adolescents i joves de l’Enllaç, a través d’una proposta trimestral de treball psicorporal que es realitzarà en els grups de nens, adolescents i joves que s’imparteixen a l’Enllaç.

 

La metodologia que seguirem serà vivencial i participativa, a través del joc, la experimentació amb el propi cos, la presa de consciència, el descobriment d’un mateix, la respiració, el teatre i moltes tècniques més. La intenció és que els infants i adolescents trobin els propis recursos per autoregular-se emocional i conductualment. Des de l’espai psicorporal els ajudem a trobar la clau que els obri al seu propi món intern, contactant amb si mateixos més profundament, reconeixent-se com a essers únics i preciosos amb un gran potencial creatiu a desenvolupar.

Puntualment es proposaran tallers de treball psicocorporal per a adultes i adults que estan en procés terapèutic a l’Enllaç o que vulguin iniciar-lo. També estaran disponibles sessions individuals psicocorporals que acompanyin al procés terapèutic de la persona, ajudant-la a integrar el cos en el seu el seu procés de creixement, d’autoconeixement i salut.

 

Forma part dels nostres valors integrar el cos en tot el treball psicoemocional. Si respiro amb més profunditat seré més capaç d’autoregular les meves emocions i això augmentarà la meva autoestima i amor per mi mateix al sentir que sóc jo qui porto les regnes de la meva vida.

Treball de cos i ment: Curs de Meditació (GIM) - Gimnàs per la teva felicitat per adults i joves

 Els grups GIM ens permeten investigar què és i qué no és la meditació, i a travès del grup descobrim com aplicar les diferents tècniques que aprenem al nostre dia a dia. Es tracta d'un curs pràctic per entrenar la nostra ment i familiaritzar-nos amb tota la seva potencialitat, la seva millor versió.

 

Per poder recòrrer el camí de forma gradual organitzem el curs en DEU PASOS, però comencem amb un curs introductori com a primer contacte.

Cada Pas (o curs) té una durada trimestral distribuïda en 10 sessions d'una hora i quart.

 

Mitjançant el curs GIM prenem més consciència de nosaltres mateix@s i del nostre entorn, del que ens tensiona,de les nostres reaccions... Cultivem l'atenció plena (mindfullness) i la introspecció per augmentar la relaxació, l'estabilitat i la claretat. Habitem més en el present, i disminuim l'agitació mental. I, si volem continuar amb la investigació, descobrirem l'art de gestionar les emocions aflictives, sense oblidar que l'autèntica felicitat sorgeix de la pràctica de l'amor i la compassió i del desenvolupament de la saviesa. Pas final del procés.

A l'Enllaç, aquests cursos són impartits per la Susana López Pascual de l'equip de formadors GIM de Sangha Activa.

Si vols que t'informem personalment ens pots escriure: susana.lopez@sanghaactiva.org