Psicologia per adults

A la vida, sovint ens trobem amb situacions, sentiments i conflictes que no sabem com manejar. Ansietat, estrès, pors, depressió, baixa autoestima, inseguretat, dificultats de relació i de parella o soledat, són alguns dels motius per iniciar un procés terapèutic convertint aquesta dificultat en una oportunitat per créixer com a persones aprenent de nosaltres mateixos i les nostres capacitats.

El terapeuta Gestàltic és un acompanyant en aquest camí, que més que donar-te solucions, t'ajuda a que tu les trobis i les puguis crear en qualsevol moment que ho necessitis.


Com diu Claudio Naranjo:


”La teràpia Gestalt no és un conjunt de tècniques sinó la transmissió d'una actitud, d'una forma d'estar a la vida. Una tècnica es pot aprendre en un llibre però una actitud només la pot transmetre una persona”.​

La base de la teràpia Gestalt són tres pilars:1.- Adonar-se: és entrar en contacte, de forma natural, espontània, en l'aquí i ara, amb el que un és, sent i percep.

2.- Presència: ser conscients i responsables de la pròpia vida i estar presents en tots els moments, ja siguin agradables o desagradables.

3.- Responsabilitat:  fer-se càrrec del que ens passa amb cada situació.

“Només quan la persona s'adona del que fa i de com ho fa podrà canviar la seva conducta”.
 

Teràpies individuals

Són sessions d'una hora. Es treballa el ser conscients d’allò que ens impedeix o dificulta el creixement. Les sessions són un espai per retrobar-se amb un mateix i poder aprendre a identificar nous recursos per resoldre les dificultats que ens limiten i / o ens produeixen malestar.

 

Teràpies de parella

Moltes de les dificultats en la relació de parella venen donades per la manca de comunicació, dificultat en posar-se en el lloc de l’altre, no saber escoltar, no ser conscient de les pròpies necessitats, no saber dir que no, establir límits, demanar,...

 

Els conflictes i la infelicitat venen perquè estem l’un contra l’altre. Es tracta de remar plegats, amb la mateixa intensitat i en la mateixa direcció perquè el vaixell de la parella tiri endavant.

 

Donant-nos suport l’un a l’altre des de la comprensió, el respecte, la escolta. La teràpia ens permet adonar-nos de tot el que ens ha separat, de tot el que no s’ha expressat i redescobrir l’altre i a nosaltres mateixos. Sumant s’enriqueix la relació, el vincle.

 

Teràpies de grup

Són sessions de dues hores, quinzenals. La dinàmica és duu a terme en grups vivencials on s’experimentarà des dels pilars bàsics de la Gestalt. Treballar en grup és un altra manera de fer-se càrrec del que ens passa, compartint, expressant, escoltant, aprenent dels altres des del vessant del joc, la meditació,... És un espai per gaudir de nosaltres en companyia d’altres persones que estan en el mateix camí de creixement.

 

Also in English

 

Gestalt Therapy in English: Individual or couple therapy

 

Accompanying foreigners with adjusting to living in a new culture: Individual or group sessions

 

Accompanying returnees from abroad readjusting to living in Catalonia: Individual or group sessions (English and /or Catalan)

 

© Tots els drets reservats 2013

 Plaça Lesseps 31, entl 2a , 08023 Barcelona

montse.vallejo@lenllac.cat / Tel: 636 513 713