top of page

Treball terapèutic amb les famílies i l'escola 

<<La condició psicològica de qui cuida és el resultat del seu propi desenvolupament infantil,

de l’estructura del caràcter que va generar i del nivell de consciència que té

sobre el seu comportament personal.

Tots aquests aspectes influeixen en la qualitat de la relació amb els seus fills o filles.>>

 

Evânia Astér Reichert

 

 

 

Des de la Psicologia Sistèmica, s’enfoca la persona englobant-la dins del seu sistema familiar, en el qual hi ha establerts uns ordres i unes dinàmiques. L’experiència d’empoderar-se de la condició d’èsser mare o pare comporta el contacte amb la saviesa intrínseca de la nostra pròpia humanitat. A partir d’aquesta, podem rescatar la capacitat interna de percebre amb el cor, l’instint i el cap la millor manera d’actuar amb els nostres fills o filles. Per tant, per treballar amb la globalitat del cas, des de l'Enllaç programem visites de seguiment familiar i les considerem indispensables per a la millora i desenvolupament de l'infant. Acompanyant als membres de la família amb els moviments que va generant el procès terapèutic de l'infant, adolescent o jove i recollint les demandes que sorgeixen al sistema i possibiliten l'equilibri, l'autocontenció i l'autoregulació necessàris per a la maduració i el creixement de cada membre. 

Així com el treball col.laboratiu amb les families, comptem amb un contacte proper i cooperatiu amb l'escola i els agents educatius en els quals l'infant es desenvolupa. El nostre tarannà és càlid i de proximitat fent les trobades, en la majoria dels cassos, de forma presencial. D'aquesta manera, totes les mirades són compartides i permeten tenir una visió més enriquidora. 

A part del treball terapèutic, a l'Enllaç trobareu activitats i tallers grupals que ofereixen l'oportunitat de seguir reflexionant sobre l'experiència de la maternitat i paternitat. 

bottom of page